Сръбският филм „Светкавици” закрива „Смешен филм фест 2”
Сръбският филм „Светкавици” закрива „Смешен филм фест 2” / Община Габрово

Второто издание на „Смешен филм фест" ще бъде закрито тази вечер с филма на Сърбия и Черна гора "Светкавици". Това е градска комедия, чието действие се развива в продължение на една нощ в Белград. Двамата приятели Поп и Маре се обаждат на стария си съученик Гойко, за да им помогне да запишат албум, но нещата не се развиват гладко. Гойко не е забравил училищните дни, когато двамата са го тормозели, а сега е заобиколен от бодигардове...

В 20 часа журито ще обяви името на най-смешния филм на фестивала. Конкурсната програма приключи снощи с лентата „Концертът" и арбитрите Михаил Вешим, д-р Надежда Маринчевска и Карин Янакиева вече са  взели решение. Публиката обаче все още не е избрала своя фаворит.

Габровци ще могат да гласуват със специалните бюлетини, които ще намерят в зала „Възраждане" до 19.00 часа днес.  

Конкурсните заглавия, сред които ще бъде избран най- смешния филм са „Румба"- Белгия, „Въртели"- Русия, „Сватове"- Украйна, „Лейдис"- Полша, „Смяна на местата"- Франция, „Като другите"- Франция, „Кинти, шашми, кокали"- Румъния,  „Лудост посред лято"- Австрия/Великобритания/Латвия, „Корави старчета"- България, „Правилата на ергенския живот"- България, „Love.net" - България, „Концертът"- Франция/Италия/Румъния/Белгия/Русия.