Спешно премахват опасни площадки за игра в Севлиево
Спешно премахват опасни площадки за игра в Севлиево / Архив Dariknews.bg

Комисията, която бе назначена за проверка на детските площадки и съоръжения, направи оценка на 53 детски площадки, 20 спортни и 12 площадки в детските градини в Севлиево. Общо 50 са проверените съоръжения за игра в селата от цялата община.

Част от тях са в много лошо състояние, е изводът на проверяващите. Данните сочат, че има изпочупени съоръжения и липсващи конструкции. В две от училищата в града са установени неукрепени съоръжения. Вече е направено предписание на директорите, за да вземат незабавни мерки. Щети има и по новопостроените площадки, видимо е, че са направени умишлено. Наистина част от детските площадки не  отговарят на нормативните изисквания и се нуждаят от спешен ремонт. Има такива, които не са ремонтирани никога. Незабавно започва обезопасяване и демонтиране на опасните съоръжения. Уредите за игра, които могат да се поправят ще се ремонтират.

От общинската администрация заявяват:

"Ще направим всичко възможно, за да гарантираме сигурността и безопасността на децата.
В края на този месец  започваме ремонтирането на две детски площадки, едната намираща се на ул.“Христо Ботев“, а другата на ул.“Воденичарска“, до Центъра за настаняване от семеен тип. До края на този месец ще започне и изграждането на спортна площадка с успоредки в  ж.к.“Димитър Благоев“. Тя е по инициатива на ученици от града, които на една от приемните ми донесоха скици на съоръженията, така, както биха желали да изглеждат. Това, което ме радва, е инициативата на младите хора в града. Тази спортна площадка ще бъде направена от тях, така както те искат, разбира се с помощта на специалисти от общината. Продължаваме да разработваме проекти за ремонт и обособяване на нови детските площадки".