Слънчево и почти тихо
Слънчево и почти тихо / Дарик Габрово, архив

През деня ще е предимно слънчево и почти тихо. Вятърът ще е слаб, все още по Черноморието - умерен. Минималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса, в най-южните райони - около 0 градуса.

Максималните температури ще са между 0 и 5 градуса, в крайните югозападни райони - до 8 градуса. Атмосферното налягане ще се задържи по-високо от средното за месеца.   

Слънчево ще е и над планините. Вятърът по високите части ще е умерен, до обяд - от изток, по-късно - от югоизток. Дневната температура на 1200 м ще бъде около 2 градуса, на 2000 м - около -3 градуса.

По Черноморието вятърът вече ще е слаб, от север. На повечето места ще е слънчево. По-значителна облачност ще се задържа все още по най-южното крайбрежие. Максимални температури: около 3-4 градуса. Вълнението на морето ще отслабне до 2-3 бала.

През последния ден от тази и през първия от следващата година времето ще бъде спокойно и без валежи. В планинските райони ще бъде и предимно слънчево. В низините и в затворените котловини сутрин ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност, но на повечето места след това ще се разсейва и също ще преобладава слънчево време. Минималните температури ще са между минус 8 и минус 3 градуса, а максималните - между 1 и 6 градуса.