Ремонтът на кръстовището на бул. Могильов в Габрово приключва през юни
Ремонтът на кръстовището на бул. Могильов в Габрово приключва през юни / netinfo

Реконструкцията на кръстовището на бул. „Могильов” и ул. „Стефан Караджа” ще приключи по-рано от предвидения, съобщават от Община Габрово. Очаква се всички ремонти дейности окончателно да бъдат финализирани през месец юни. Част от извършените до сега мащабни ремонти дейности обхващаха работата по подземната комуникация извън обсега на самото кръстовище.

През 2009 година остава да бъдат изпълнени работите по ремонт на подземни инфраструктурни линии и съоръжения в самото кръстовище:
- отводняването от повърхностни води на цялото кръстовище и ул. „Стефан Караджа” в посока Севлиево;
- подмяната на подземни комуникации през кръстовището и по ул. „Васил Друмев”, което включва изграждането на водопровода, който ще захранва високата зона на кварталите Трендафила и Русевци и подмяната на ел. мрежи

Предстои да бъдат направени още:
- уширението на ул. „Стефан Караджа” в посока Севлиево и ул. „Васил Друмев” в зоната на кръстовището;
- ремонти работи по ул. „Елха” и изграждане на подпорна стена на ул. „Стефан Караджа”
- нова светофарна уредба 
- цялостното асфалтиране на кръстовището и новата хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация на улиците в кръстовището и връзките към тях.

До момента, от стартирането на реконструкцията на кръстовището, са изградени десния тротоар на бул. „Могильов” с поставяне на бордюри, подземна комуникация между ул. „Незабравка” и блок Сони, нова пътна връзка между улиците „Стефан Караджа” и „Петър Падалски”, нова канализация по ул. „Петър Падалски” и вертикална планировка около жилищен блок №1 на същата улица, шахтите за ел. мрежата, а също и фундаментите на тролейбусните, и за уличното осветление стълбове, пътните връзки на улиците „Петър Падалски” и „Незабравка” от лявата страна на булеварда, както и четири подпорни стени.


Общата стойност на проекта за реконструкция на кръстовището чиито инвеститор е Община Габрово, е 2,5 млн. лева. Средствата бяха осигурени от държавата чрез Министерството на регионалното развитие и благоустройството.