/ Технически университет-Габрово
Чрез онлайн връзка ще се включат образователният министър Красимир Вълчев и българският еврокомисар Мария Габриел
Първият извънстоличен технологичен парк в страната ще бъде открит официално в Габрово на 20 ноември. Церемонията ще се състои от 14:00 часа пред реконструираната сграда на ул. „Доктор Илиев-Детския“ № 5.

Пет университета подписаха декларация за партньорство

С инвестиция по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г., е изградена модерна научна инфраструктура с високотехнологично оборудване.

За 1 823 602 лв. са въведени мерки за енергийна ефективност чрез фотоволтаични и соларни панели, монтирани са термопомпени и климатични системи, сградата е топлоизолирана. Обособени са четири лабораторни комплекса с измервателни уреди и технологично обзавеждане на стойност 4 203 780 лв.
 
 

Първият извънстоличен технологичен парк в страната ще бъде открит официално в Габрово на 20 ноември 2020 г. С инвестиция...

Posted by Община ГАБРОВО/GABROVO Municipality on Monday, 16 November 2020


Техниката ще се ползва за научно-приложни изследвания в областта на мехатрониката и чистите технологии, както и за обучение на студенти и докторанти. Лабораториите ще са достъпни и за бизнес организациите, като се предвижда част от тях да бъдат акредитирани.

Общата стойност на проекта Център за компетентност „Интелигентни мехатронни, eко- и енергоспестяващи системи и технологии“ е 23 569 719.17 лв. Технически университет-Габрово е водеща организация и работи съвместно с шест партньора - наши университети, институти на Българската академия на науките и местни компании.

„Национални дни на кариерата” се местят от ОТ ТУ-Габрово във виртуалното пространство

Във връзка с противоепидемичните мерки събитието ще може да се гледа чрез директно излъчване в платформата Microsoft Teams на следния линк. В церемонията ще участват представители на централни и местни органи на властта, научните среди, бизнеса и партньорски структури.

Чрез онлайн връзка ще се включат образователният министър Красимир Вълчев и българският еврокомисар Мария Габриел. На същата дата от 15:30 до 16:30 часа ще се проведе онлайн информационен ден по проекта, където ще бъдат представени дейностите и научната програма.

Срещата може да се проследи на следния линк.