Първа самостоятелна изложба на севлиевката Стефка Проданова
Първа самостоятелна изложба на севлиевката Стефка Проданова / Община Севлиево

 

Първа самостоятелна изложба откри севлиевската художничка и дизайнерка Стефка Проданова в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови" в Севлиево. Тя е завършила специалност „Моден дизайн" в Нов български университет през 1999 г.Има над 20 участия в ревюта, осем от които са на форум Българска мода, на Аполония в Созопол и на представителни ревюта на НБУ.

През 2000 г. получава награда „за особен принос към българската мода" като член на форум Българска мода. Член е на асоциацията на българските дизайнери. Била е главен моделиер на бившата кожарска фирма „Севко", а от 15 години работи в собствено ателие. Участва в общи художествени изложби в Севлиево, София, Ловеч, Бургас, Габрово и Димитровград.

Правила е няколко ревюта в Севлиево, а нейни картини са притежание на ГХГ „Асен и Илия Пейкови" и частни колекции в страната и чужбина. Тази първа самостоятелна изложба на Стефка Проданова разкрива напълно таланта й не само като дизайнер, но и като художник. В някои от картините на авторката се усеща влиянието на австрийският архитект и творец Хундертвасер.