Пускат водопровода в Гостилица до 23 септември?
Пускат водопровода в Гостилица до 23 септември? / netinfo

23 септември е последният срок, разпореден с писмо на кмета на Дряново д-р Иван Николов до управителя на „Колю Фичето"ЕООД, за завършване на ремонтните работи и пуск на водопровода в Гостилица. Заради бавенето на водоснабдяването на селото, кметът на Дряново, придружен от представители на екипа си, проведе нарочна среща с жителите му. Разговорите за това бяха инициирани от гостиловци, но в тях не участва ръководство на фирмата-изпълнител - „Кольо Фичето" ЕООД.

Обектът трябваше да бъде приключен, отчетен и въведен в експлоатация до 30 май тази годиина. На 1 юни в Общинска администрация е получено напомнително писмо от МРРБ за представяне на отчетните платежни документи за отпуснатите средства от фирмата-изпълнител. Такива „Кольо Фичето" ЕООД не представя и затова в началото на юни в кабинета на Председателя на ОбС - Дряново е проведена среща с управителя на фирмата и инвеститорския контрол от страна на общината. На тази среща присъстват и общински съветници, като допълнително са уточнени изискванията на възложителя за окончателно отчитане на СМР.

Документацията обаче не е предадена и с писмо от 6 юли кметът д-р Иван Николов поставя нов срок на управителя на „Кольо Фичето" ЕООД - до 13 юли. В него изрично е упоменато, че ако МРРБ наложи санкции на общината поради ненавременно отчитане на средствата на обекта, договорът за изпълнение на строителството ще бъде едностранно прекратен от Община Дряново.

От „Кольо Фичето" ЕООД продължават да не изпълняват задълженията си по отчитането на СМР, през последните седмици почти не се работи и това е очевидно безотговорно отношение към завършването на обекта и жителите на Гостилица, съобщават от Общината. На срещата с гостиловци в кметството на селото, въпреки поканата и напомнителното писмо на кмета, ръководството на фирмата не се е явило.