Променлива облачност
Променлива облачност / Дарик Габрово, архив

 Времето в община Габрово е ясно, духа югоизточен вятър със скорост до  до 5 м./сек. Температурата на въздуха измерена от общинската МТО станция е 1,2°С . Влажността на въздуха е 86 %..

Проходът Шипка е   проходим при зимни условия.  Снежната покривка е около 20 см. Температурата на въздуха е 8° С.   Забранено е движението на МПС с общо тегло над 10 тона. Пътят за  Узана е почистен и е в добро състояние. Температурата на въздуха  е 6°С. Пътните настилки в участъците Габрово - Трявна,  Габрово - Севлиево, Габрово - Дряново са нормално проходими.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии.

Днес облачността бъде променлива и след обяд на отделни места, главно в северозападните райони ще превали слаб дъжд. Преди обяд в равнините видимостта ще бъде намалена от мъгла, като подобрение ще настъпи около обяд. Вятърът ще се ориентира от запад.  Максимални температури между 7° и 12°С.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - слабо ще се понижи.

Над планините ще има променлива облачност. Вятърът ще се ориентира от запад и ще отслабне до умерен. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 2°.

На телефоните на ОбщСС няма получени сигнали за бедстващи хора на територията на община Габрово. Дежурните телефони на ОбщСС са  803 328 и 818 375;

Слънцето днес изгрява в 7, 49 часа и залязва в 16,51 часа.