Проф. Стоян Капралов със специална награда
Проф. Стоян Капралов със специална награда / снимка: БАИТ

Ръководителите на националния отбор по информатика за ученици - проф. Стоян Капралов от ТУ Габрово и главен асистент Емил Келеведжиев получиха специалната награда на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Наградите им бяха връчени лично от президента на Република България Росен Плевнелиев на церемония в столицата.

В продължение на повече от 10 години проф. Капралов и гл. ас. Келеведжиев са ръководители на националните отбори на България за участие в международни олимпиади по информатика, като са класирали държавата неизменно сред челните десет отбора измежду 75-80 участници. Българският отбор по информатика спечели едно златно и две сребърни отличия на последната олимпиада през септември 2012 година в Италия.

Годишните награди на БАИТ са за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии (ИКТ) за 2012 г. Тази година са били подадени 76 кандидатури - три пъти повече в сравнение с миналата. Връчени са общо 15 награди. В четири от общо шестте категории за компании наградите са присъдени на фирми, които не са членове на асоциацията