Преяждането на ДПС с власт е една от причините за протеста
Преяждането на ДПС с власт е една от причините за протеста / Dariknews.bg
Преяждането на ДПС с власт е една от причините за протеста
64766
Преяждането на ДПС с власт е една от причините за протеста
  • Преяждането на ДПС с власт е една от причините за протеста

"Преяждането на ДПС с власт е една от причините за протеста", коментира днес Йордан Стойков, депутат от Коалиция За България. Той направи уговорката, че това е лично негово мнение и не ангажира политическата сила, която той представлява.

"Не мисля, че това е полезно за самата държава, нито за ДПС, защото радикализира отношението към тази партия в обществото. От друга страна се създава недоверие към актовете на правителството и свързаните с него структури", изрази мнението си Йордан Стойков.

Благоевградската организация на БСП не желае етнически турчин да заеме позицията Областен управител, сподели Стойков, но изрази съмнение, че е възможно червените структури там да напуснат партията. ДПС има претенции за много управленски лостове и позиции, се разбра от думите на Йордан Стойков. Той припомни дори коментарите и впечатленията, че това се отнася дори за Габрово.

"Областният управител на Габрово няма да бъде излъчен от ДПС", бе категоричен Стойков без да влиза в конкретика. На въпрос на журналисти, дали Георги Терзийски от гражданската квота в листата на червените, ще заеме позицията, Стойков коментира лаконично "Може да спите спокойно".