Представиха възможностите по Фонд условия на труд
Представиха възможностите по Фонд условия на труд / Областен управител Габрово
Директорът на Фонд условия на труд Виолета Добрева се срещна с представители на бизнеса и общините от региона по покана на областния управител Невена Петкова. Срещата беше част от дневния ред на Областния съвет по условия на труд. Представена беше работата на фонда и възможностите за финансиране на проекти за подобряване условията на труд.

Областният управител сподели пред участниците в срещата, че е важно бизнесът да създава такива условия на труд в предприятията и фирмите, че да мотивира хората, които работят там.

„Отдавна мина времето, когато работниците бяха само средство за трупане на капитал. Аз искрено вярвам, че повечето мениджъри от региона са се убедили, че в центъра на процеса е човекът. Това обаче не е еднократен процес. Средата и условията, в която всеки работи, трябва да се развива непрекъснато, за да може всеки да е удовлетворен от това, което прави“, каза Петкова.

Според нея това е и начин за справяне с предизвикателството с липсата на кадри, и възможност да се привличат млади специалисти. Като пример за това колко важна е ролята на бизнеса и условията на труд, тя посочи  реализираната инициатива „Дойдох. Видях. Избрах!“ с ученици от средните училища в региона. „Като обратна връзка ние видяхме с каква изненада младите хора установяваха, че предприятията не са на нивото от преди години и това показва нагласата им“, сподели още Невена Петкова. Като пожелание към участващите в срещата Петкова допълни, че условията на труд трябва непрекъснато да се подобряват, както и да се популяризират.