/ ThinkStock/Getty Images
Общата стойност, на която възлизат вредите за пострадалите граждани е малко над 178 984 лева
След разследване на полицейски служители на полицията в Трявна и криминалисти от Областната дирекция, проведени във връзка с разследването по двадесет случая на измами е установен един от извършителите на престъпните деяния, съобщиха от полицията.

Задържаха мъж за няколко телефонни измами

На 18 ноември тази година, 54-годишен мъж от областния град е привлечен в качеството на обвиняем, като съучастник в осъществяването на двадесет измами, в резултат от които са причинени имотни вреди на граждани, жители на различни населени места в Област Габрово.

Деянията са осъществени при условията на продължавано престъпление през периода от 11 юли 2018 година до началото на месец февруари тази година. Общата стойност, на която възлизат вредите за пострадалите граждани е малко над 178 984 лева.

19-годишен извършил измами за няколко хиляди лева

При осъдителна присъда за габровеца, Законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до осем години за това, че той умишлено е улеснил съучастника си в извършване на измамите, спомогнал е с приемане на паричните суми, и ги е транспортирал до указаните от неговия съучастник места.