Поредни присъди за разпространение на наркотици

Поредни присъди за разпространение на наркотици
Поредни присъди за разпространение на наркотици / Дарик Габрово, архив

Габровски окръжен съд е одобрил споразумение между прокурора и защитниците на  двама габровци, с което им се налагат наказания за държане и разпространение на наркотици.

С.Т. се е признал за виновен в това, че от януари  до 2 май 2012 година включително, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително  държал и разпространил на другия обвиняем по делото - Д.Д., общо 46 топчета амфетамин, с общо тегло 12,74 грама, на стойност 382,20 лв. Мъжът се е признал за виновен и в това, че на посочената по-горе дата, около 10.50 часа, в спортен сак „Адидас" в лек автомобил „Фолксваген Голф" и в себе си държал с цел разпространение още 23,033 грама марихуана за 138,19 лв., както и 9 броя топчета амфетамин, на стойност 152,10 лв.

За извършеното престъпление му е наложено наказание лишаване от свобода в размер на 1 година и 3 месеца, което трябва да изтърпи при първоначален строг режим. 

Тъй като престъплението по настоящото споразумение е извършено в изпитателния срок на предходно условно осъждане на С.Т., по отношение на същия се привежда в изпълнение и наказание от 1 година и 2 месеца лишаване от свобода. Посоченото наказание  следва да се изтърпи при първоначален строг режим, отделно от определеното по-горе наказание от 1 година и 3 месеца лишаване от свобода.

Със същото споразумение Д.Д. се е признал за виновен в това, че през периода януари -  май 2012 година, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително придобил от другия обвиняем и държал общо 46 топчета амфетамин, с общо тегло 12,74 грама, на  стойност 382,20 лв., както и 1 топче амфетамин с тегло 0,204 грама на стойност 6,12 лв., което придобил на неустановена дата от неизвестно по производството лице.  

За извършеното престъпление на мъжа се налага наказание в размер на 1 година и 2 месеца лишаване от свобода и глоба в размер на 2 000 лева. На основание чл.66 ал.1 НК изпълнението на наложеното на обвиняемия Д. Д. наказание  се отлага за срок от три години, считано от днес.

 Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.