Подробна справка за изразходването на бюджетния излишък
Подробна справка за изразходването на бюджетния излишък / netinfo

На следващо заседание на общинския съвет в Севлиево, кметът Йордан Стойков трябва да внесе за обсъждане и одобрение подробен план за корекциите на уточнения план на собствени приходи и местни разходи, както и аргументи за необходимостта от тях. Подробният отчет трябва да даде ясна информация за изразходването на 2 122 100 лева от преизпълнението на бюджета за тази година.

Кметът на общината намира предложението на съветниците за некоректно и излишно, тъй като на всички предварително бе раздадена подробна справка за изразходването на парите по функции и параграфи. Според Стойков преизпълнението на местните приходи е в резултат от провеждането на стриктна данъчна политика, завишен обем на предоставени услуги и ефективно управление на общинската собственост.

Средствата от излишъка ще бъдат разпределени по съответните бюджетни функции и параграфи за покриване на разходите за текуща издръжка, основни ремонти и придобиване на дълготрайни материални активи. С 16 500 лева ще бъде закупен апарат за хемодиализа в специализирания център на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“, с който ще се обслужват и диализно болните от Севлиево.