Туристически изложения София и Букурещ
Туристически изложения София и Букурещ / Община Габрово

В периода 15-19 февруари Община Габрово участва едновременно в две от най-значимите изложения по туризъм на Балканите: Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО в София и Международно изложение туризъм -TTR в Букурещ.

34-ата Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО се провежда от 15 до 17 февруари 2017 година в Интер Експо Център София.под патронажа на Министерството на туризма. Първият ден на изложението бе отворен само за професионалисти, а вторият и третият ден са с вход свободен за всички. Представители от ЕМО Етър, МАИР Боженци, Дом на хумора и сатирата, Интерактивен музей на индустрията, Детска природна академия, Регионален исторически музей и Туристически информационен център успяха да се срещнат с редица туроператори и професионалисти от бранша и да представят Габрово като интересна целогодишна дестинация за туризъм.

Всички посетители имаха възможността да се запознаят със знаковите събития, забележителности и места за настаняване в Габрово и региона.

Община Габрово взе участие и в международното туристическо изложение TTR – I – 2017, което се провежда в Букурещ, Румъния от 16 до 19 февруари и е най-голямото за северната ни съседка.

Българският щанд, организиран от Министерството на туризма бе разположен на площ от 225 кв.м, като на него се представиха 20 български компании и общини. Освен Габрово, другите участници общини бяха Русе, Варна, Каварна и Елена.

Румънците са сред основните таргети, които община Габрово иска да привлече като туристи. През изминалата година има регистриран повишен интерес и ръст на румънски туристи в Габрово и се полагат усилия за положителното развитие на тази тенденция.

Туроператорите очакват запазване на досегашните нива или ръст на румънските туристи през 2017 г. Важен акцент са и съвместните усилия с Румъния за развитие на общи туристически продукти за Дунавския регион и съвместното участие и представяне на международния пазар.