Община Дряново подпомага с 1000 лв. семейства, двойки и лица с репродуктивни проблеми
Община Дряново подпомага с 1000 лв. семейства, двойки и лица с репродуктивни проблеми / DarikNews.bg, архив

Община Дряново ще подпомага финансово двойки, семейства и лица с репродуктивни проблеми, по примера на редица други общини в страната. Това стана факт с решение на Общински съвет от 20 декември миналата година, което влезе в сила на 1 януари.

Средствата, за финансово подпомагане се определят за всяка календарна година с бюджета на Общината. Кандидатстването за финансово подпомагане е за един опит в рамките на текущата година и не ограничава правото и възможността за кандидатстване за финансиране от център „Фонд за асистирана репродукция”, ако не се финансира една и съща процедура/.

На практика, средствата за финансово подпомагане на семейство или двойка, живееща на семейни начала са в размер до 1 000 лв. годишно.

Кандидатите за финансово подпомагане, семейства и лица, живеещи на семейни начала трябва да отговарят на определени критерии и да подадат документи. Разглеждането на заявленията и тяхното одобряване става от комисия, назначена със заповед на кмета на община Дряново.

Всички необходими документи - приложения към Правилника за финансово подпомагане на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми на територията на Община Дряново са достъпни на Главното меню на сайта на Общината, в категория “Услуги„, подкатегория “Административно-технически услуги„ - № 207.