Научен форум Предизвикателствата на времето, в което живеем , посветен на 40 г. от създаването на ПМГ
Научен форум Предизвикателствата на времето, в което живеем , посветен на 40 г. от създаването на ПМГ / Дарик Габрово

Юбилеен научен форум "Предизвикателствата на времето, в което живеем", посветен на  40 години от създаването на Природоматематическа гимназия "Акад. Иван Гюзелев" се провежда днес в зала "Възраждане". Гости на конференцията са бивши ученици, учители и директори на училището. Форумът бе уважен от кмета на Общината Таня Христова, народния представител Цветомир Михов, началника на Регионалния инспекторат по образование Георги Маринов. В работата на конференцията участие взеха най-младият учен за 2010г. Христо Колев и проф. Петър Кралчевски - Катедра "Инженерна химия" в Софийски университет, и двамата бивши възпитаници на гимназията.

Научен форум "Предизвикателствата на времето в което живеем"  посветен на 40 г от създаването на ПМГ
netinfo

 Поздравление към учениците отправи кметът на Общината Таня Христова, също възпитаник на гимназията. Според нея темата е много добре подбрана, тъй като времето, в което  растат сегашните ученици е пълно с предизвикателства. "Знанието ще ви направи по-уверени в ежедневието и по-успешни в живота", каза тя и се обърна към преподавателите  с думите "Пожелавам ви да работите все така с любов и да имате повече поводи за гордост".

Научен форум "Предизвикателствата на времето в което живеем"  посветен на 40 г от създаването на ПМГ
netinfo

Форумът бе открит от директора на ПМГ Цветана Кюмюрджиева, която подчерта че формулата на успеха е упорит труд, талант, постоянство, амбиция, любов и търпение. "Празничният ден ни зарежда с нова вяра и оптимизъм  със задоволство от съграденото и опазването му във времето. Новото лице на ПМГ се създава от комплексните условия на цялата училищна общност - усъвършенстване, модернизация на материалната база и учебно - възпитателната дейност, отлично представяне на нашите ученици в национални и международни състезания. Гордост за целия преподавателски екип са многобройните призови места които възпитаниците ни завоюваха и ще бъдат вписани в почетната книга на дарования и постижения на Община Габрово"