Национална среща-наддумване „Благолаж
Национална среща-наддумване „Благолаж / Дарик Габрово, архив

Музеят „Дом на хумора и сатирата", заедно с Министерството на здравеопазването и РЕКИЦ - Габрово, вече подготвят XV Национална среща-наддумване „Благолаж". Тя е част от Фестивала на хумора в Габрово и ще се проведе на 19 май 2013 г. от 9 ч. в зала „Грехът" на ДХС.

От Веселата къща канят всички, за които разказването на хумористични приказки, вицове, анекдоти и весели случки с реални лица е стихия и любимо занимание, да се включат в конкурса.

Темите, по които ще се състезават участниците тази година, са две:"ЗА КЪСМЕТА - хумористично!" и "ЗА ТЮТЮНА И АЛКОХОЛА - сатирично!".

"Да се надсмеем - за пореден път! - на нашите зависимости, за да проправим път на здравето (нашето и на нашите близки) по най-приемливия начин - чрез хумор и сатира .Очакваме да се включат сладкодумци - представители на две или три поколения, защото разказвачеството е фамилна черта. Нека я подкрепим и й дадем възможност за публична изява", казва директорът на Дома на хумора и сатирата Татяна Цанкова.

Статутът и формулярът за участие са публикувани на сайта на музея на адрес: http://www.humorhouse.bg/bg/blagolaj/condition.html