Министър Нейков: Не мога да кажа, че състоянието на спортната база е добро
Министър Нейков: Не мога да кажа, че състоянието на спортната база е добро / Дарик Габрово

Министерството на спорта помага не само на федерациите, а и на отделните градове, но всички заедно трябва да вървим поетапно и постепенно, коментира в Габрово министърът на спорта Свилен Нейков. Той подчерта, че не бива да се забравя, че сме в икономическа криза, а и бюджетът на министерството от години не се променя. „Имаме малки подобрения, но те не са достатъчни, за да изградим спортната инфраструктура", каза още Нейков. По неговите думи за последните две години са изградени 60 обекта за масов спорт в цялата страна.

Министър Нейков Не мога да кажа че състоянието на спортната база е добро
netinfo

Според министър Нейков състоянието на спортната база в Габрово не е добро. „Амортизирано е. Не е направено нещо, което да може да отговаря на съвременните изисквания. Нужни са средства, за да може всичко това да се възстанови. Трябва да има стратегия за развитието", коментира още Нейков, като допълни, че министерството и в момента помага за обновяването на спортни обекти.Той бе скептичен и по отношение възможностите за организиране в Габрово на състезания от висок ранг. Като причина изтъкна липсата на хотели от определена категория. „Ако Габрово иска да бъде домакин на големи събития, това трябва да се промени", категоричен бе министър Нейков.

Министър Нейков Не мога да кажа че състоянието на спортната база е добро
netinfo

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков  посети днес спортни обекти и наблюдава тренировки по различни видове спорт в Габрово.