Мастършеф Виктор Ангелов с кулинарно шоу за Празника на тиквата
Мастършеф Виктор Ангелов с кулинарно шоу за Празника на тиквата / Община Севлиево

Първият българин, шеф на пет звезден хотел в света и трикратен притежател на титлата „Ресторант на годината” Виктор Ангелов ще се включи в празника на тиквата със свое кулинарно шоу. Той идва в Севлиево по покана на кмета на общината и ще покаже на живо как се приготвят традиционни и нетрадиционни специалитети от тиква.

Пъстрото тиквено парти ще започне в 11:00 часа на 15 октомври пред сградата на Община Севлиево. Мастършеф Ангелов ще издаде някои от своите кулинарни тайни и рецепти, а хората ще имат възможност да опитат от приготвената храна.

Мастършеф Виктор Ангелов с кулинарно шоу за Празника на тиквата
netinfo

Едновременно с това във фоайето на Общината ще бъде открита кулинарната изложба – конкурс „Тиквени изкушения“, а победителите ще получат наградите си лично от Виктор Ангелов.

Една от кулминациите на празника е разрязването на рекордно дългия тиквеник, който по традиция се приготвя от севлиевските хотелиери и ресторантьори. В съботния ден сладкишът ще бъде представен на площад „Свобода“, а в 12:00 часа – раздаден на присъстващите.

Мастършеф Виктор Ангелов с кулинарно шоу за Празника на тиквата
netinfo

Aктуална информация за  празника на тиквата се публикува на фейсбук страницата: https://www.facebook.com/StolicaNaTikvata