Лекоатлетите и футболистите от Локомотив са призьори за най- добри в спорта на Дряново
Лекоатлетите и футболистите от Локомотив са призьори за най- добри в спорта на Дряново / Дарик Габрово, архив

 

Клуб лека атлетика „Локомотив" и Футболен клуб "Локомотив" са призьорите в 40-то, юбилейно, издание за най-добри в спорта на Дряново, през отиващата си 2010 година. Решението за това бе взето с дълга процедура, която стартира с предложение от лицензираните спортни клубове в общината и завърши с гласуване на Общинската експертна спортна комисия, чийто председател е Иван Михайлов- организатор общински спортни имоти в Община Дряново.

С номинации за най-добри в спорта бяха близо 20 състезатели, но регламента допусна само половината в т.нар. десятка на най-добрите. Наред със състезателите, по традиция с награда се отличават и най-добър отбор за годината, както и най-добър треньор. Имената на допуснатите в надпреварата за спортист на 2010 година са на лекоатлетите Стоян Владков и Маринела Нинева - подготвяни от Иван Михайлов.

Треньорът на КЛА „Локомотив" е наставник и на Националния отбор юноши старша възраст по планинско бягане и помощник треньор за девойки старша възраст. Спортен клуб по ориентиране „Бачо Киро - 94" Дряново се представя от Мариян Ноев и Ивелина Атанасова. Тенис клуб „Кристи" в Дряново е с отличие в десятката за заслугите на Стефан Йорданов. Шахматен спортен клуб в Дряново също номинира и получава отличие чрез добрата игра на Константин Йорданов.

Спортен клуб „Самбо и джудо" предложиха за награда Яна Бонева, Мирела Илиева и Полина Денева, но съгласно регламента в десятката влиза само една от състезателките. Спортен клуб „Кентавър" номинира и получи едно от почетните места, от едно до десет, за постиженията на състезателката си Яна Бонева. Баскетболен клуб „Локомотив" Дряново е представен и с отличие от Славена Маджарова, а ФК "Локомотив" от Георги Боболов. Трима са номинирани в категорията треньор на годината. Това са Иван Михайлов от КЛА „Локомотив", Иван Василев - треньор на детския футболен отбор и Петър Кръстев - наставник на мъжете във ФК „Локомотив" в Дряново.

За отбор на годината номинациите също са три: за футболен отбор деца, футболен отбор мъже и отбор кадетки на Баскетболен клуб „Локомотив" Дряново. Тържествената церемония по връчване наградите на 10-те най-добри спортисти за 2010 г в Дряново ще се проведе на 21 декември, от 14 ч в Ритуалната зала на Община Дряново. Награди за тях, както и за най-добър отбор и треньор ще поднесе кметът на общината д-р Иван Николов.