Аз съм Българка
Аз съм Българка / Автор на фотографията: Радослав Първанов

„Амбициозният и несъмнено патриотичен проект „Аз съм българка!" ни потапя по своеобразен начин в мисията на изкуството фотография. Нещо повече - творческите Ви търсения ни показват, че ценностите и моралът не са останали в миналото. Те се съхраняват и оживяват от хора като Вас - обичащи и уважаващи България и родното. С реализацията на проекта си Вие отправяте послание към всички нас - да пазим и утвърждаваме ценностна система, така необходима в днешното динамично време, и да даваме урок на децата си, за да грейне в очите им пламъка на любовта към България!", написа кметът на Дряново инж. Мирослав Семов в Благодарствен адрес до Радослав Първанов.

 

Аз съм Българка
Благодарствен адрес на кмета Мирослав Семов към Радослав Първанов - автор на Аз съм Българка


Националният проект „Аз съм Българка!” на  фотографа Радослав Първанов тази година ще има продължение - „Аз съм Габровка!”.
 

Аз съм Българка
Йоана Илиева


Това съобщи самият автор и продуцент на проекта след осмото, поредно представяне на изложбата на 1 март в Дряново по повод 140 години от Освобождението на България.
 

Аз съм Българка
Никол Иванов


Първите снимки на българки в народни носии Първанов започва да прави през есента на 2014 година в Пловдив. Последните кадри са от края на 2016 г. в ЕМО "Етър". В проекта досега бяха ангажирани 20 българки, сега към екипа ще се приобщят още 20. Радослав Първанов снима сюжетите за „Аз съм Българка“ в  Пловдив, Велико Търново, София, Копривщица, Петрич, Мелник, ЕМО "Етър", Жеравна, връх Шипка, Смолян, Трявна, Враца, Боженци, Троян, Средногорието - близо 40 от най-красивите български забележителности.

 

Аз съм Българка
Никол Тодорова


„Това не  са само 40 красиви български момичета и майки, споделя Радослав Първанов. Това е една общност от хиляди хора, които харесват идеята, проекта и ни подкрепят. Момичетата живеят, вълнуват се и се променят след всяко представяне на изложбата в България - София, Стара Загора, Габрово, Трявна. Присъстват на откриването, разговарят с хората, разказват за работата по време на снимките. Може би са малко срамежливи, притеснени, но с популяризирането на проекта счупиха тази преграда и приеха „Аз съм българка!" като лична кауза, мисия, почувстваха, че се гради една общност, която ги прави горди. Желанието ни е да представим изложбата във всеки град, в който сме правили снимки по проекта."

Йоана Илиева, СИП Журналистика, Национална Априловска гимназия