Кметът на Севлиево и кметът на Агатово бяха на работно посещение в Швейцария
Кметът на Севлиево и кметът на Агатово бяха на работно посещение в Швейцария / DarikNews.bg, архив

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов заедно с кмета на с. Агатово Валентин Василев бяха на посещение с учебна цел в Швейцария. Визитата бе свързана с изпълнението на проект на сдружение „Деветашко плато“ – „Партньорство за иновативно селско развитие“ съвместно с партньорска организация „Агридея“-Швейцария.

Целта на посещението бе да се запознаят с проекти и инициативи за ускоряване на регионалното развитие. Широко обсъдени бяха възможностите за подпомагане на интегрираното развитие на селата и устойчив туризъм в Деветашкото плато. Анализирани бяха възможностите за финансиране на бъдещи местни проекти и стратегии за развитие на района на Деветашкото плато.

В сдружение „Деветашко плато“ участват селата Агатово и Крамолин. По проект на сдружението  – „Живи общности – жизнени села”, с подкрепата на Община Севлиево, през 2013 в с. Агатово се реконструира централната част в селото и се изгради детска площадка. В село Крамолин се ремонтира часовниковия механизъм на кулата и се изгради детска площадка.

По проект „Партньорство за модерно селско развитие”, финансирано от Българо–швейцарската програма за сътрудничество и общините Летница, Ловеч и Севлиево на 5 и 6 юни в Рибарица ще се проведе пресконференция за бъдещото развитие на сдружение „Деветашко плато“.