/ Община Габрово
На тържественото заседание на новоизбрания общински съвет, мандат 2019-2023 г., веднага след полагането на клетва от 33-ата съветници беше проведен таен вот за избор на председател.

Таня Христова: За мен е съдба, дълг и голяма отговорност да служа на Габрово (СНИМКИ)

Досегашният заместник-кмет „Финанси и собственост“ в Община Габрово инж. Климент Кунев, който се закле като общински съветник от ПП ГЕРБ, днес беше избран за председател на Общински съвет, съобщиха от Общината.

Веднага след обявяването на избора за председател, Климент Кунев благодари на съветниците за гласуваното доверие, което той подчерта, че приема с огромна отговорност. Кунев обясни, че както досега се е старал да бъде диалогичен и се е стремил да работи в полза на хората, така ще продължи и в новата си роля.

С решение на ОИК е обявен изборът на Таня Христова за кмет на Габрово

Той подчерта още, че ще работи в координация с ръководството на Общината и администрацията, както и с всички, които се вълнуват от местните проблеми и желаят да съдействат за тяхното решаване.

На съветниците пожела здраве и ги помоли да приемат работата в Общинския съвет най-вече като възможност да свършат нещо добро и полезно за своите съграждани. Накрая Климент Кунев призова всички в състава на новия Общински съвет да приемат Габрово като тяхна кауза не само на думи, но и дела.

На кмета на града Таня Христова председателят на Съвета освен здраве, пожела компетентни и верни помощници и удовлетворение от свършеното през новия мандат.