Кака Лара и Део готвиха в детското SOS селище в Трявна
Кака Лара и Део готвиха в детското SOS селище в Трявна / APRAagency.com

На 6 април 2014 г. родителите и децата от SOS Детско селище Трявна станаха домакини на събитие от инициативата „Топла супа всеки ден“. На гости бяха певецът Део, обичаната от всички деца кака Лара, които с помощта на едни от най-изявените шеф готвачи в България приготвиха любимите ястия на SOS семействата.

Сред тях бяха президентът на Евро-Ток България и един от най-изявените кулинари – Жоро Иванов, световно-признатият Андре Токев, готвил за имена като Франц Бекенбауер, Борис Бекер, „Оейзис", Вал Килмър и Бил Клинтън, безкомпромисният член на журито на предаването Lord Of The Chefs – Ивайло Петков, талантливият кулинар и специалист по италиански специалитети Пламен Петров.

В менюто преобладаваха типично български ястия като таратор и пълнени чушки. Разбира се, не липсваше и едно от най-важните ястия в ежедневното балансирано меню – топла супа. Сред рецептите се отличаваха кюфтенца по Тревненски, крехки пилешки крилца с мед и сусам, печено пиле с ориз по Гергьовски, както и десерти - Дамски каприз, сладкиш, плодова салата, бисквитена торта и още много други вкусотии.

Всички деца и SOS родители се включиха активно в готвенето и след изпълнената с положителни емоции и многобройни детски усмивки сутрин заедно седнаха на голям семеен обяд, за да споделят вкусните ястия и топлите семейни моменти в компанията на своите гости.

В рамките на кампанията „Топла супа всеки ден“ се прави дарение в полза на SOS Детски селища България, предназначено за осигуряването на основна част от ежедневно меню на децата през цялата 2014 година. Основната цел на събитията в рамките на инициативата е децата и техните SOS родители да получат полезни знания и умения за приготвянето на балансирана храна у дома и да научат колко важно е супата да бъде неразделна част от ежедневното меню на малчуганите.

Обединените под шапката на кампанията „Топла супа всеки ден“ приятели гостуват често в селищата в село Дрен и град Трявна.  Това дава възможност на децата в селищата да се потопят в атмосферата на кухнята и да усетят колко приятно и забавно може да бъде готвенето у дома.