Изненади в третия ден от турнира по минифутбол
Изненади в третия ден от турнира по минифутбол / sport-gabrovo.com

Sport-gabrovo.com информира, че две сериозни изненади поднесе третият ден от началото на XXVI-я традиционен турнир по футбол на малки врати за Купата на Община Габрово. Първата дойде в мача между „ФК Старо село“ и „Pasta Gabrovo“ (шампион през 2014-а под името ВАС Етъра) от група VI. Селекцията на Радослав Спасов, в която имаше и попълнения от столицата, беше сюрпризирана неприятно от староселци и загуби с 3:5 в дебютния си мач от турнира.

Воденият от Кирил Каменополски тим изигра много правилно тактически срещата и взе добър аванс още през първите 20 минути. Божидар Василев се разписа в 11-а и 13-а минута, а в 16-та Божидар Ненов направи резултата 3:0 в полза на „ФК Старо село“. След почивката нещата станаха още по-сериозни за „Pasta Gabrovo“ след далечен прехвърлящ удар на Денислав Гинев, който хвана вратаря Радослав Пенчев неподготвен – 4:0. Христо Минчев върна два бързи гола за „Pasta Gabrovo“, а с тях и интригата, но Божидар Ненов вкара пето попадение за „ФК Старо село“ и на практика реши спора. В 34-а минута Васил Нанков реализира трети гол за „Pasta Gabrovo“ и оформи крайното 5:3.

Начело в група VI излезе съставът на „Стеф“. Отборът на Павлин Колев подсилен от старозагорски играчи, сред които и бившият национал и футболист на ЦСКА, Берое, Нафтекс, Славия, Шанхай Шенхуа (Китай), Динамо (Минск, Беларус), Акжайк (Уралск, Казахстан) и др. – Янко Вълканов, не срещна затруднения в двубоя си срещу „Рио“. До почивката „Стеф“ поведе с 4:0. Детелин Станчев откри головата сметка, Иван Лесев добави две попадения, един път се разписа и Динко Динев. След почивката Лесев оформи хеттрика си, Динев също реализира още едно попадение, а по веднъж във вратата на съперника се разписаха Ивелин Костов и Стоян Христов. Момчетата от „Рио“ заслужиха аплодисментите на публиката с две попадения в края, реализирани от Мариян Йорданов и Светослав Стефанов, фиксирали финалното 8:2.

В очертаващата се като доста оспорвана група V, надпреварата тръгна с изненадващо равенство на шампиона за 2016-та и миналогодишен финалист – „Шести участък“. Нено Михалев и съотборниците му изпуснаха спечелен мач срещу състава на 11-то. Първата част  приключи при резултат 1:1. Михаил Михалев вкара за „Шести участък“ още в 3-та минута, но в 11-та Искрен Дончев възстанови равенството. В 22-та минута Михалев отново порази вратата на „11-то“, а в 32-та Александър Маринов направи резултата 3:1 и изглеждаше, че „Шести участък“ отива към първата си победа. Момчетата от „11-то“ обаче не се отказаха и с две попадения в заключителните три минути си осигуриха точка от мача с лидера в групата. Мартин Трифонов вкара за 3:2, а крайното 3:3 фиксира Калоян Михайлов секунди преди последния съдийски сигнал.

Днес е вторият мач от група V. Той противопоставя „ВиК“ и „ММ Севлиево“ от 18.00 часа. След него започва второто завъртане в групите. Двубоите от втория кръг в първа група са „Класиците“ – „Черните орли“ от 19.00 и „Копакабана“ – „Делта гард“ от 20 часа.