Илчев:Двете убийства създават тежък фон на предстоящите дискусии в НС
Илчев:Двете убийства създават тежък фон на предстоящите дискусии в НС / netinfo
Народният представител от НДСВ Станимир Илчев определи скандала в МВР като най-тежкия от началото на прехода.Той изрази подкрепата си за министър председателя, според когото политическото решение ще се вземе на базата на фактите и няма да има политически чадър за никого. "Подкрепяме го и в това, че изчаква търпеливо доклада на комисията по вътрешна сигурност, а не само доклада на министър Петков", каза още Станимир Илчев.

Народният представител даде висока оценка на работата на комисията и конкретно на нейния председател. "До този момент не сме се поддали на никакви опити за въздействие върху работата на тази комисия. Беше доказано, че комисията може да бъде действителен орган на народното събрание. Спекулация е, че докладът ще бъде редактиран и омекотен", добави Илчев.

По неговите думи двете убийства, станали през последното денонощие ще създадат изключително тежък фон на предстоящите дебати за състоянието на МВР и искания вот. Според Илчев такава формулировка на вот на недоверие до този момент в новата история на Европа не е правена.

„Да се уличи целия кабинет във връзки с организираната престъпност е най-малкото странно.Ние няма да се съгласим с отхвърлянето на вота нещата да се върнат в началната си точка. Трябва да се даде възможност на служителите, които получат доверие да извършат сериозни промени за документооборота, използавнето на СРС и реформа на ГД БОП”, каза Илчев.

Станимир Илчев и депутатът от НДСВ Съби Давидов от Габровски многомандатен избирателен район бяха днес в Габрово, за да отбележат заедно с членове на партията и симпатизанти 7-годишнината от създаването на НДСВ.