Христиана Кметова пое управлението на ГТПП за един ден
Христиана Кметова пое управлението на ГТПП за един ден / ГТПП

Ученичката с най-висок бал в област Габрово Христиана Кметова пое управлението на Габровската търговско-промишлена палата и Европейски информационен център Европа директно днес. Момичето е в 8 клас на природо-математическата гимназия и по време на краткия си мандат бе запозната с тънкостите на управлението на институция от този тип.

Христиана Кметова пое управлението на ГТПП за един ден
netinfo

"Избраха ме да представям училището ни в тази инициатива", споделя Христиана. "Днес отидох с директора на гимназията в 09.00 часа в палатата и до 14.00 часа имах възможност да се запозная с екипа и с работата. Направи ми впечатление, че има много начини да се помага на хората. Работата не е еднотипна. Има професионално обучение на хора, реализират се кампании и проекти. Като цяло работата е много интересна, особено инициативата Европа директно. Бих работила в екип, който се занимава с такава работа", каза Християна Кметова, която за първи път се сблъсква с работата на една администрация.

Инициативата в стола на един управленец да седне ученик е ежегодна. В различни институции учащи се биват запознавани с начина на функциониране и тънкостите на работа. Това е продължение на "Панорамата на средните училища". Във всички институции, които като ГТПП и Европейски център Европа директно, бяха съорганизатори на панорамата, бе решено през есента да отиде като мениджър по едно дете, което се е представило най-добре на кандидатския изпит. Христиана е профил математика с изучаване на немски език.

Христиана Кметова пое управлението на ГТПП за един ден
netinfo