Готови са резултатите от външното оценяване след 7 клас

Готови са резултатите от външното оценяване след 7 клас
Готови са резултатите от външното оценяване след 7 клас / Дарик Габрово, архив

 

Вече са ясни резултатите по български език и литература и математика от външното оценяване след седми клас, съобщи началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Габрово Георги Маринов.

На mon7.mon.bg с въвеждането на входящ номер и ЕГН, учениците и техните родители могат да проверят, какви са оценките от изпитите.

От 15 до 21 юни седмокласниците кандидатстващи за място в профилираните или професионалните паралелки ще могат да подават документи с желанията си. Първото класиране ще бъде обявено на 24 юни.

Получаването на служебната бележка с оценките  ще става в периода от 15 юни до 25 юли, като тя се издава еднократно на учениците.

Документите за участие в първи и трети етап на класиране се подават в училищата-гнезда за приемане на документи по общини: за Габрово в училище "Св.Св.Кирил и Методий", в Дряново СОУ "Максим Райкович", в Трявна СОУ "Петко  Славейков" и Севлиево в основно училище "Стефан Пешев".

На нарочна пресконференция в понеделник, в Министерство на образованието ще бъдат изнесени данните и резултатите за цяла България. Тогава ще стане ясно, на кое място се нареждат габровските ученици по постигнати резултати, каза още Георги Маринов.