Габровец в благоевградска болница, след лечение в Гърция
Габровец в благоевградска болница, след лечение в Гърция / DarikNews.bg, архив

58-годишен български гражданин е транспортиран в благоевградската болница тази сутрин, след лечение в Гърция, потвърди за Дарик директорът на лечебното заведение в областния център д-р Красимир Михайлов.

Мариус Александров е прекарал два месеца в гръцка болница, след като е претърпял катастрофа в южната ни съседка. По предварителна информация, за българския пациент не са положени необходимите грижи, за да бъде успешно излекуван.

„Състоянието на Мариус Александров е задоволително, но прави впечатление, че това е четвъртият случай за тази година, в който български гражданин се транспортира от Гърция в благоевградската болница, в не много добро здраве", коментира д-р Михайлов.

След катастрофата Мариус Александров е бил със счупена лява ръка, травма на тазобедрената става и комоцио. Към момента счупванията са зараснали, без разместване.

Предстои да бъде проведено 7-дневно лечение в отделението по Рехалибитация и физиотерапия. 58-годишният мъж е от Габрово.

По информация на Дарик роднините му не са потърсили контакт с него, тъй като не са в близки отношения с пострадалия. След като бъде изписан Мариус Александров ще бъде поверен на социалните служби.