Двама тревненци с алкохолно отравяне в болницата
Двама тревненци с алкохолно отравяне в болницата / netinfo
Двама мъже от Трявна с тежки отравяния са настанени за лечение в Габровската областна болница. Предполага се, че се касае за отравяне с метилов алкохол или антифриз, съобщи за Дарик директорът на лечебното заведение д-р Божидар Паралчев. Той разказа, че пациентите - М.Г. на 56 г. и Е. Й. на 41 г., са приети в болницата в понеделник и вторник. Намерени са и са транспортирани от екип на ЦСМП. Постъпват в стационара в тежко общо състояние и кома. В последствие се разбира, че двамата са съквартиранти.

Първият, приет за лечение пациент е настанен в Неврологично отделение. След проведените изследвания се приема, че става въпрос за отравяне с метилов алкохол и остра бъбречна недостатъчност. Проведена е еднократна хемодиализа и лечение в реанимация. Съзнанието на мъжа е възстановено и сега лечението му продължава във второ вътрешно отделение.

Пациентът е без здравни осигуровки и до този момент никой не е проявил заинтересованост за състоянието му. Самият той твърди, че е употребил не спирт, а водка и не е бил в компанията на съквартиранта си. Вторият пациент е приет във ІІ вътрешно отделение на следващия ден. Той също е бил в безсъзнание. Състоянието му вече се стабилизира, контактен е , храни се и говори.