Най-голямото в България изложение за културен туризъм
Най-голямото в България изложение за културен туризъм / Община Дряново

Община Дряново се представи на най-голямото у нас изложение за културен туризъм, което се провежда във Велико Търново под патронажа на кмета на старопрестолния град.

Над 50 участници от държавни и неправителствени организации, общини, музеи, научни и бизнес среди, представиха свои събития, които променят нагласите към един от най-интересните и нестандартни видове туризъм.

В Дряново се работи за подобряване на инвестиционния климат

Щандът на Община Дряново представи, както доказаните туристически атракции на дряновския край, така и възможностите за алтернативен туризъм, спортен туризъм, места за отдих и настаняване, събитиен календар за 2017 година. Рекламни пакети с информационни материали за Дряново получиха министърът на туризма Стела Балтова, заместник-председателят на АБТТА Ирина Найденова, посланиците на Турция, Виетнам, Южна Корея, туроператори, издатели, рекламни агенции, преподаватели, студенти.
 

Дряново
Община Дряново, Изложение за културен туризъм във Велико Търново

Успоредно с традиционното изложение, в старата столица се проведоха редица мероприятия, в духа на културния туризъм. Семинари, презентационни панели, изложби, книжна борса, филмов фестивал, привлякоха жители и гости на града, за да им покажат най-новите тенденции в сферата на културта, изкуството и комуникациите.
Интервю с кмета на Дряново Мирослав Семов (ПЪРВА ЧАСТ)

Община Дряново бе участник в семинар на тема „Културен туризъм в селските райони – предизвикателства и успешни практики“, представени от международната организация „Europetour”.

Интервю с кмета на Дряново Мирослав Семов (ВТОРА ЧАСТ)