Догодина ще имаме изцяло завършен обход, тунел и виадукти
Догодина ще имаме изцяло завършен обход, тунел и виадукти / МРРБ, пресцентър

Догодина ще имаме изцяло завършен обход, тунел и виадукти. Това каза при посещението си на строителните обекти, свързани с реализацията на това съоръжение министър Лиляна Павлова. Тя се запозна с работата по обходния път на Габрово, по който ще преминават превозните средства, за да стигнат до тунела под Шипка.

Догодина, през лятото, ще имаме изцяло завършен обход със съоръжения, тунел по пътя за тунела под Шипка и виадукти, стана ясно от думите на Павлова. Самият тунел под Шипка ще бъде реализиран на по-късен етап, тъй като за него няма пари.

Тя определи напредъка на дейностите по обходния път като добър. Министърът заяви, че по нейна оценка половината проект, който включва изграждане на обходен път и тунел, е готов.

Предстои да се премести електрически далекопровод, който в момента е пречка за довършване на оставащите километри от участъка към мястото, от което трябва да започва тунела в кв. Чехлевци. Подходът към самия тунел е почти готов и до няколко седмици започва същинската част по изкопаването му. По думите на министър Павлова 250 дни е срокът, за който той да бъде завършен.

Третата, най-критична дейност - мост при квартал Чехлевци, все още е без издадено разрешение за строеж. Причината са обжалвания, които спират реализацията. Трябва да се изчакат съдебните процедури, за да се издаде това разрешение и да бъде приключен обекта.