Доброволци на червения кръст отбелязаха Европейския ден на солидарността
Доброволци на червения кръст отбелязаха Европейския ден на солидарността / БЧК - Габрово

По повод 29 април – Европейски ден на солидарност между поколенията, Областен съвет на Български Червен кръст – Габрово организира пролетен празник в местността „Люляците”.

В него взеха участие възрастни доброволки обучаващи се по проект „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права” от Дамски клуб на БЧК – Габрово, сдружение „Пациенти с онкологични заболявания и приятели”, Женско благотворително дружество „Майчина грижа” и доброволци на Български младежки Червен кръст – Габрово. Млади и стари заедно танцуваха паневритмия и играха „Не се сърди човече”.

Доброволци на червения кръст отбелязаха Европейския ден на солидарността
netinfo

Във връзка с предстоящия Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец – 8 май, доброволците оформиха жива картина изобразяваща знака на организацията.

Областен съвет на БЧК – Габрово работи по проект „Повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и лобиране за техните права” – финансиран от Швейцарски Червен кръст от края на 2011 г. Основната цел на проекта е подобряване на възможностите за социализация на хората от третата възраст и създаване на подходящи условия за реинтеграция на част от тях в обществото. Да им се помогне да преодолеят предизвикателствата, да се повиши собствения им капацитет и възможности за справяне с ежедневните проблеми.

Доброволци на червения кръст отбелязаха Европейския ден на солидарността
netinfo