/ Община Севлиево

Отборът, сформиран от 11 и 12 клас от СУ „Васил Левски“ заслужено спечели първото място на Осмомартенския турнир за момичета и девойки, който се проведе в Севлиево.

За поредна година Община Севлиево организира турнир по футбол за момичета и девойки по повод Деня на жената 8-ми март. Турнирът се проведе в празничния ден в спортна зала „Дан Колов“ в града.

Първото пътуващо читалище гостува в Севлиево на фестивала "Семе българско"

В надпреварата за традиционните торти се включиха приблизително 90 момичета и девойки. Началото бе дадено от момичетата от ОУ „Стефан Пешев“ и СУ „Васил Левски“. Редовното време на срещата и двете продължения не бяха достатъчни за отбелязване на гол от двата отбора.

При дузпите щастието се усмихна на възпитаничките на Венцислав Младенов и така първата торта беше за момичетата от СУ „Васил Левски“. За „Голмайстор“ журито определи Яна Филева от СУ „Васил Левски“, „Най-добър вратар“ – Пресияна Тодорова от ОУ „Стефан Пешев“ и за „Най-полезен играч“ безспорно беше избрана Антония Ангелова от ОУ „Стефан Пешев“.

Момичетата от 11-12 клас от СУ Васил Левски заслужено спечелиха първото място
Община Севлиево

Следващият мач реши спора във възрастова група 8-10 клас между отборите на СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Тук разликата в класите беше видима и след три попадения на Маринела Маркова и още два гола отбелязани от девойките на СУ „Васил Левски“ първото място беше грабнато от представителките на гимназията.

Така приза за „Голмайстор“ журито категорично отсъди на Мариела Маркова. Наградата за „Най-добър вратар“ бе връчена на Елеонора Колесникова, като и двете са възпитаници на СУ „Васил Левски“. За „Най-полезен играч“ журито определи Есин Кочумова - капитан на отбора от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

Възможностите за европейско финансиране, насочени към бизнеса ще бъдат представени в Севлиево

В следващия мач спора за първото място бе между отборите на момичетата от ОУ „Емилиян Станев“ с. Ряховците и ОУ „Христо Ботев“ с. Добромирка. Тук битката се води без гол почти до края на срещата. Няколко минути преди него Галя Ангелова от ОУ „Христо Ботев“ с премерен удар прекара топката покрай левия стълб на вратата на момичетата от Ряховците.

За „Голмайстор“ грамотата беше връчена на Галя Ангелова, а за „Най-добър вратар“ на Кристина Янкова - и двете от ОУ „Христо Ботев“. Призът за „Най-полезен играч“ журито отреди на Айджан Нуриева от ОУ „Емилиян Станев“ с. Ряховците.

Последва силен мач между женските отбори 11-12 клас на СУ „Васил Левски“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Любопитното в срещата бе, че и в двата състава участваха състезатели на ФК „Севлиево Лейдис“. Както и в първата среща от турнира, редовното време и продълженията не бяха достатъчни за отбелязване на гол. Последваха наказателни удари, завършили също наравно.

При последвалото изпълнение по една дузпа, възпитаниците на гимназията реализираха гол, а девойките водени от Красен Кунев пропуснаха. По този начин девойките на СУ „Васил Левски“ грабнаха първото място. Призът за „Голмайстор“ се присъди на Биляна Петкова от СУ „Васил Левски“, а наградата за „Най-полезен играч“ заслужи Сехер Данаджъ от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. Журито определи за „Най-добър вратар“ Симона Николаева от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.

Последва демонстративен мач между момичетата на СУ „Васил Левски“, а опоненти по едно полувреме им бяха момичетата от ОУ „Христо Ботев“ и ОУ „Емилиян Станев“, двата отбора бяха подкрепени от Антония Ангелова. Мачът завърши при резултат 6:3 за момичетата от гимназията.