Да седнеш зад волана замаян от марихуана
Да седнеш зад волана замаян от марихуана / Dariknews.bg, архив

Около 20:50 ч. снощи, на кръстовището между ул. „Стара планина" и ул. „Васил Левски" в Трявна полицейски екип спрял за проверка л.а. „Фолксваген".

Установено е, че водачът - 20-годишен от Трявна, управлява МПС след употреба на наркотични вещества. Техническото средство "DRUG CHECK 3000" отчело наличие на тетрахидроканабинол - марихуана.

При проверката на автомобила, на пода зад седалката на водача, е намерена ръчно свита цигара, за която полевият наркотест дал положителна реакция на марихуана, и за която е установено, че е на пътувалия на задната седалка 16-годишен младеж от същия град.

Срещу водача е започнато бързо полицейско производство, а срещу 16-годишния му спътник - досъдебно производство.

От полицията съобщават още, че на 28 септември, около 17:00 ч., на ул. „Търновско шосе" в Габрово, полицейски служители спрели за проверка л.а. „Алфа Ромео".

Установено е, че водачът - 28-годишен мъж от Габрово, управлява МПС след употреба на наркотични вещества - техническото средство "DRUG CHECK 3000" дало положителна реакция на марихуана.

В автомобила е намерена и свивка със суха листна маса, която също реагирала на марихуана. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.