Д-р Иванов: Поставяме нови осем „легнали полица“ в Севлиево
Д-р Иванов: Поставяме нови осем „легнали полица“ в Севлиево / Община Севлиево

"Имаме готовност до края на месецa да започнем полагането на новата пътна маркировка“, информира кметът д-р Иван Иванов.

„Наред с това, за да ограничим скоростта на местата, които позволяват развиването на високи скорости, ще сложим осем повдигнати пешеходни пътеки", допълни още кметът и поясни, че първият "легнал полицаи" ще бъде до детска градина Пролет 2, а останалите ще се поставят до училищата I ОУ "Христо Ботев" и II ОУ"Стефан Пешев", читалище "Развитие - 1870", на ул."Никола Петков", пред клуб "Фейс", до входа на "Топливо, пред магазин "Лидъл" и пред кафе "Европа".

„За да повишим вниманието на шофьорите, на трите повдигнати пешеходни пътеки по ул."Никола Петков" ще поставим допълнително и светодиодни пътни знаци с денонощен режим на работа“, сподели д-р Иванов и подчерта, че това са мерки, които Община Севлиево предприема, за да намали пътните инциденти в града.

Кметът на Севлиево каза още, че по време на ремонтните дейности в града ще има нова организация на движението, която максимално да незатруднява шофьорите, тъй като по същото време ще започне и изграждането на двете кръгови кръстовища между улиците „Стара планина” , „Росица”, „Дунав”, „Отец Паисий“ и кръстовището между улиците „Стара планина”, „Св. св. Кирил и Методий” и „Иван Преснаков”. „Жителите на Севлиево предварително ще получат пълната информация за новата организация на движението“, увери д-р Иванов.