Цветан Нанов е кандидатът за кмет на десните в Габрово
Цветан Нанов е кандидатът за кмет на десните в Габрово / netinfo
Областният управител Цветан Нанов е кандидатът за кмет на Габрово, около когото се обединиха пет десни партии. Кандидатурата му се подкрепя от СДС, НДСВ,ЗНС,ВМРО и ССД. Обединената десница ще се яви на местните избори и с обща листа за общински съветници.

До две седмици ще бъде готова единната платформа, която ще бъде представена на избирателите. След около два дни ще бъде обявен и предизборният щаб. Лидерите на политическите формации от Обединената десница обявиха днес пред журналисти, че коалицията е отворена и разговорите с останалите партии от дясното пространство продължават. Те не отхвърлят възможността за постигане на допълнителни споразумения с ДСБ и Атака.

Цветан Нанов работи 17 години в сферата на публичната администрация на общинско и регионално ниво. От 2001 година е областен управител на Габровска област.Член е на НДСВ.

“Заложих на това, че обединени можем да представим печеливша формула на дясно центристките формации от нашия град, които желаят да работят за просперитета на Габрово и изповядват принципите на равнопоставеност, толерантност и взаимно уважение”, каза пред медиите Нанов.

Според него най-сериозните му опоненти са хората, които казват, че няма смисъл да се гласува и тези, които смятат, че постигнатото обединение на десните е продиктувано от користни цели.

“Искам да докажем, че в бъдещия състав на общинския съвет ще се създаде едно консолидирано, работещо мнозинство, което е съставено от представители на различните политически формации, а не конфронтационно настроено, както беше в настоящия общински съвет. Обединението е в името на едно ново начало”, добави още Нанов.

Чуй повече в звуковия файл