Библиотеки в севлиевско обогатяват фондовете си
Библиотеки в севлиевско обогатяват фондовете си / netinfo

Три библиотеки от Севлиевска община ще обогатят фондовете си, благодарение на субсидия от Министерството на културата. Градската библиотека в Севлиево и библиотеките на читалищата в селата Крушево и Сенник ще закупят нови книги. Това ще стане възможно след като проектите им бяха одобрени от конкурсната сесия за финансова подкрепа на библиотеките за обновяване на фондовете им с книги и други информационни източници по програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”.

Основната цел на програмата е да се активизира интересът към книгата и четенето и да съдейства за развитието на библиотеките като основни центрове на духовност, придобиване на знания и информация. Сумата, която ще получи градската библиотека е 8 329 лева.

С парите ще бъдат купени 911 книги от 429 заглавия. Със 117 заглавия ще обогати фонда си библиотеката в читалище „Климент Охридски“ в село Сенник. Те ще бъдат закупени със спечелената сума от 1000 лева. Библиотеката в читалище „Цвятко Иванов“ в с. Крушево ще купи 97 книги за сумата от 1 117 лева.