„BG Бъди активен“ има за цел да раздвижи 100 000 българи
„BG Бъди активен“ има за цел да раздвижи 100 000 българи / „BG Бъди активен“

Да раздвижат 100 000 българи – това е целта на сдружение „BG Бъди активен“ и кампанията им MOVE Week. В нея са поканени да се включат всички желаещи, които смятат, че движението е важна част от стремежа ни да бъдем по-здрави.

Малко статистика:

1 от всеки 4 души в Европа е физически обездвижен. При младите хора това са 4 от всеки 5.

Обездвижеността взима повече жертви от тютюнопушенето и причинява смъртта на 500 000 европейци годишно.

Липсата на физическа активност е четвъртият водещ фактор за смъртността в глобален мащаб.

Заседналият начин на живот коства на Европа повече от 80 милиарда евро годишно – с 5 милиарда евро повече, отколкото светът  отделя годишно за лекарства против рак.

Решението е просто – 30 минути умерена до интензивна физическа активност на ден!

Как да се включите?

Всички желаещи учебни заведения могат да се включват в надпреварата за Най-активно училище не само по време на MOVE Week (21-27 септември), но и през цялата 2015 година, като част от кампанията NowWeMOVE. Най-активните училища ще получат и награди, а повече за участието можете да прочетете тук.

Ако вече сте извън училището, можете да организирате своите приятели, колеги, съседи. Фондацията ще ви подкрепи с рекламни материали и идеи за активности.

А ако сте сам, можете да яхнете колелото и да дадете пример на хората около вас. Не се обезсърчавайте. Когато спортуваме, тялото ни отделя хормона ендорфин -  „хормонът на щастието“. Той е причина да се чувстваме щастливи и позитивни. А не искаме ли всички точно това!