„Аз  украсявам с мама“ - една изложба в Дечкова къща
„Аз украсявам с мама“ - една изложба в Дечкова къща / РИМ - Габрово

Днес от 17:30 часа Регионален исторически музей - Габрово ще открие изложба на детски творби, в Дечкова къща, съвместно с ЦДГ „Радост", гр. Габрово.

На чардака на възрожденската къща ще бъдат представени над 40 творения на малките малчугани от подг. група „Врабчета". Те са изработени основно от хартия в различни техники - квилинг, оригами, плетене с хартия и други материали и техники, в резултат от подетата инициатива от страна на екипа от ЦДГ „Радост" - Ст. Недкова, С. Димитрова и Д. Цвяткова, във връзка с усилената работа за сътрудничеството между учители, родители и деца.

Екипът участва успешно в проведено обучение: „Същност на позитивното сътрудничество учител - родител", което изигра ролята на стъпало за по-нататъшното успешно развитие на запланувания проект. Чрез него те се стремят да увеличат времето, което прекарват родителите със своите деца. На 9 март бе проведено ателие - работилница с майките, точно с тази цел, където бяха и изработени голяма част от нещата, който ще бъдат изложени.

В бъдеще ЦДГ „Радост" ще продължи работа в тази посока и с по-малките групи. Децата ни показват, че от хартия и картон могат да бъдат изработени множество интересни неща и пращат своето хартиено послание.