Откриване на реновираното педиатрично отделение
Откриване на реновираното педиатрично отделение / МБАЛ

За последните пет години Министерството на здравеопазването е инвестирало 500 000 лв. в детското и акушеро-гинекологичното отделение в МБАЛ „Д-р Тота Венкова”, Габрово. 200 000 лв. са предоставени за закупуване на апаратура за двете отделения. Това заяви министърът на здравеопазването Кирил Ананиев при откриването на реновираното Педиатрично отделение към многопрофилната болница. 

От Министерство на здравеопазването проучват идеята да има болници със статут на защитени

От думите му стана ясно, че за строително-монтажните дейности в детското отделение с Постановление на Министерския съвет са отпуснати 300 000 лв. С други 200 000 лв. капиталови средства на МЗ са закупени 10 апарата за хемодиализа на пациенти с бъбречна недостатъчност – за отделението по хемодиализа.

Продават старопиталище на Пенчо Семов с прилежащия му парк 

„Детското и майчино здравеопазване са приоритет, залегнал в правителствената програма. Затова и усилията ни са насочени не само към прилагането на политики, но и към подобряване на материалната база, имаща отношение към здравето на майките и децата, на територията на всички държавни лечебни заведения“, подчерта министър Ананиев в изказването си.

Нели Тодорова: „Остават само 230 медицински сестри в работоспособна възраст"

По думите му усилията на екипа на МЗ са насочени към оздравяване на държавните лечебни заведения, така че те да могат да работят в условията на спокойствие, предвидимост, апаратурна и кадрова обезпеченост, като успоредно с това гарантират качествена и навременна медицинска помощ.