174 трофеи в Лов и свободно време
174 трофеи в Лов и свободно време / 100 вести

На първото регионално изложение „Лов и свободно време“ бяха показани 174 трофеи от диви животни, както и две колекции - едната от хищници, а другата от африкански и евроазиатски животни.

Това съобщи при откриването на форума инж. Николай Тотев, експерт по ловни дейности в Североцентрално държавно предприятие и председател на Държавната комисия за ловни трофеи, приела и оценила представените експонати.

Темата е водеща за вестник "100 вести" днес.

Йоана Андреева стана държавен шампион по киокушин за жени в категория +55 килограма! 15-годишното габровско момиче се превърна в сензацията на първенството, което се проведе в бургаската зала „Младост“, и освен златото получи и купата за най-висок боен дух при дамите, научаваме още от изданието.

Два дни село Ганчовец ще бъде център на поредното и последно за сега събитие, част от културните маршрути „Локация – Център“, организирани от габровското сдружение „Артерия“. За трета поредна година ще се проведе форумът „Селото като културно звено“, към който се присъединяват нови участници.

Никой никого на нищо не може да научи, ако самият човек не пожелае да се научи, счита педагогът Стела Байкушева. Съвременното училище, трябва да се бори с GOOGLE, казва още тя пред "100 вести".