/ Thinkstock/Getty Images
Значителна облачност с превалявания от дъжд, на повече места и по-значителни като количество в Източна България и Родопите, предвижда прогнозата за днешния ден. Ще духа до умерен, в Източна България и силен юг-югоизточен вятър.

Жълт код е обявен за област Добрич заради силен вятър. Ще бъде предимно облачно, със слаб дъжд. Максималната температура в Добрич ще бъде 11 градуса.

Жълт код е обявен за областите Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска и Великотърновска, като синоптиците предупреждават, че в тези области на места в сутрешните часове ще има условия за поледици.

Какво ще е времето през март?

Температурите ще се повишат. Максималните температури в понеделник ще са от 5-6 градуса в северозападните райони до 14-15 градуса в Източна България и крайните югозападни райони.

карта
НИМХ-БАН

Над планините ще има значителна облачност и ще превалява сняг, под 1400 м – дъжд и сняг. В Родопите валежите ще са предимно от дъжд, само по най-високите части – от сняг и ще са значителни по количество. Ще духа силен, по билата до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 ще е около 6 градуса, на 2000 метра - около 0 градуса.

Над Черноморието ще е облачно, с превалявания от дъждпо-значителни след обяд в южните райони. Ще духа силен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 10-15 градуса. Вълнението на морето ще е около 3 бала. Температурата на морската вода е 6 – 7 градуса.

Жълт код за силен вятър е обявен за шест области на страната за понеделник, 26 март. В областите Добричка, Варненска, Шуменска и Бургаска през деня ще се усили южният вятър и ще има пориви до 20 м/сек. В областите Ямболска, Хасковска също ще се усили южният вятър и ще има пориви до 20-24 м/сек.

Във вторник ще преобладава облачно време, на места с превалявания от дъжд, предимно слаби и краткотрайни. Вятърът ще се ориентира от северозапад, в Дунавската равнина ще е до умерен. По-късно през деня от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява и в сряда ще бъде променлива, предимно средна и висока. Вероятността за валежи вече е по-малка, но на отделни места все още са възможни краткотрайни превалявания. Сутринта ще е студено, но дневните температури бързо ще се повишават. Северозападният вятър ще отслабне.

13 приказно красиви места, които да посетите тази пролет (СНИМКИ)

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik