/ Дарик
В Добрич за поредна година ще се проведе организиран от Общината базар за мартеници. Желаещите да участват трябва да подадат заявление по образец за издаване на разрешение - на работно място „Икономическо развитие“ в Центъра за услуги и информация.

Заличават регистрацията на 20 туроператора, между които и добрички

Срокът е от 21 до 31 януари. Местата по схемата на базара ще се разпределятят чрез теглене на жребий на 4 февруари от 10.00 часа в голяма заседателна зала на Общината на база подадени заявления за участие. Заповедта и регламента може да видите в раздел „Съобщения“ в официалния сайт на Община град Добрич.

Сергиите на базара ще са разположени на площад „Свобода“, по бул. „25 септември - пешеходна зона, на ул. „Христо Ботев” и на площад „Стария орех”. Търговската дейност ще се осъществява по схема за разполагане, утвърдена от главния архитект върху места, всяко с площ 1.5 кв.м. За района на пл. „Свобода” и бул. „25 септември” ще има еднотипни нестационарни съоръжения за търговия на открито с унифициран дизайн.

Базарът ще започне на 11 февруари и ще продължи до 3 март. Допустимият стоков асортимент е предлагане на мартеници, картички и знамена.