Проект "_Мястото" Добрич
Проект "_Мястото" Добрич / netinfo
За втора година добричлии имат шанс да преобразят градската си среда и да даде живот на забравени места. За втори път се осъществява проект „_Мястото”, благодарение на сдружение „БГ Бъди Активен” с финансовата подкрепа на фондация Кока Кола. На местно ниво проектът се изпълнява от Сдружение „Еко Добруджа” с партньор Община град Добрич.

Дейности тази година се извършват в четири квартала: Иглика, Дружба, Добротица и Балик. Приключи и вторият етап по проекта, в който местните хора изградиха конкретна визия за всяко място и успяха да анализират положителните и отрицателните страни по нея. Всички участници споделят готовността си за работа и нямат търпение да стартира същинската работа на терен, което ще стане след броени дни.

Всички съкварталци и граждани на Добрич са добре дошли да се включат в промяната.

Проект "_Мястото" Добрич
netinfo

В първото издание на проекта "_Мястото" беше облагородено игрището „Ябълката_Място” в кв. "Дружба" и бе изградена страхотна лятна сцена и автобус-библиотека с помощта на доброволци от „Черноморски център за развитие”  с партньори: ЧЕГ „Леонардо да Винчи” и Община град Добрич.