Започва 15-ят Национален аграрен семинар на Добрички панаир
Започва 15-ят Национален аграрен семинар на Добрички панаир / netinfo

За петнадесети пореден път „Добрички панаир" АД ще проведе Национален aграрен семинар. Той се явява тематично продължение на международното изложение „Селското стопанство и всичко за него". Форумът започва днес в Златни пясъци и ще продължи до 26 ноември.

Темата е "Възможности за подкрепа на аграрния сектор в условията на финансова и икономическа криза". В семинара ще вземат участие научни институти, браншови организации, земеделски производители и фирми обслужващи аграрния сектор от страната и чужбина.

По време на Националния аграрен семинар ще бъдат връчени петнадесетите награди „Агробизнесмен 2009" и „Земеделска кооперация 2009". За първа година „Добрички панаир" АД със съдействието на Националната асоциация на зърнопроизводителите ще връчи и приз „Млад фермер 2009"

Семинарът ще бъде открит от министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. Гости ще бъдат също Преслав Борисов - зам.-министър на земеделието, Калина Илиева - изп. директор на Държавен фонд Земеделие, Светослав Симеонов - зам.-директор на ДФ Земеделие, Радослав Христов - председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, Александър Дьоринг от Европейската федерация на производителите на фуражи, Пека Песонен - ген. секретар на Обединена асоциация на фермерите и земеделски кооперативи в ЕС. Форумът ще бъде посетен и от Хоа Уин, съветник по земеделие в Американското посолство.