Задържат в ареста непълнолетна за брутално убийство
Задържат в ареста непълнолетна за брутално убийство / netinfo

Добричкият окръжен съд задържа под стража 17-годишната С.К.В. от Добрич, обвиняема за умишлено убийство на 85-годишна жена. Престъплението е извършено на 17 юли м.г. в къща в Добрич. Девойката е имала съучастник - 49-годишен мъж. Те са убили жертвата си по особено мъчителен начин, с користна цел.

С.К.В. е без образование, не работи, не е осъждана, установено е, че скита, съобщават от съда. На 24 юли й е била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража". При медицински преглед в Следствения арест е било установено, че тя е бременна и през октомври мярката е била изменена в по-леката „под надзора на инспектор от Детска педагогическа стая". В началото на декември 2009 г. девойката е родила и изоставила в Добричката болница дете, което е настанено в специализиран дом.

Момичето бе обявено за издирване на 5 януари т.г., след като полицаи са установили, че не пребивава на адреса на своя роднина, и бе задържано на следващия ден.

Пред Добричкия окръжен съд днес тя заяви, че не е убила жената, а направила грешка от страх. Още не е виждала детето си. Казва, че живее в блок, но не знае къде.

Добричкият окръжен съд прецени, че може да се направи обосновано предположение, че тя е извършила престъплението, което се отличава с бруталност и изключително висока степен на обществена опасност. Доказателствата сочат, че е имала водеща роля в осъществяването му.

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд - Варна.