/ iStock/Getty Images
Непълнолетен афганистанец е задържан под стража по искане на Районната прокуратура в Добрич.

На влезлия без разрешение на територията на България чужденец, е повдигнато обвинение, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Хванаха мъж на АМ „Тракия“, превозвал нелегални мигранти

Младежът е намерен на 27 август близо до сградата на едно от районните управления на МВР в Добрич. Той е опитвал да обясни нещо чрез жестове и думи на чужд език, като споменал и Афганистан.

Според притежаван от младежа личен документ, той е от афганистанско село и е непълнолетен, посочват от Апелативната прокуратура. При разговор с него чрез преводач е изяснено, че е преминал нерегламентирано през българо-турската граница при ГКПП "Лесово" на 26 август.

Бойко Рашков: До месец мигрантите ще са в непосредствена близост до нас

Прикрил се е в полуремарке, теглено от товарен автомобил. Младежът е бил отведен от неустановено лице до границата от турска страна, след което сам се качил и укрил в полуремаркето, с което стигнал до Добрич.

По случая е образувано бързо производство, а афганистанецът е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. С определение на Районния съд в Добрич на обвиняемия вече е наложена най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража.
БТА