Задържаха двама телефонни измамници в Силистренско
Задържаха двама телефонни измамници в Силистренско / dariknews.bg
Двама мъже – на 27 г. и на 33 г., участници в извършване на телефонни измами, са задържани при операция на служители на полицията в Тутракан, информираха от ОД на МВР-Силистра.

Заловиха участник в телефонна измама

Полицейските действия са стартирали непосредствено след като на 2-ри и на 3-ти април в селата Поляна и Попина две възрастни жени били въвлечени в заблуждение, че техни близки се нуждаят от скъпо лечение, в резултат на което те дали суми от 1000 лв. и от 4000 лв. на непознат, посетил ги в домовете им.
 
Поредна брутална телефонна измама: 84-годишна добричлийка изгоря с 10 000 евро

Предприетите незабавни оперативно-издирвателни действия насочили криминалистите към 27-годишен жител на село Коларово. Снощи на път към Русе той бил задържан на границата на Тутраканската община от полицейски служители с част от отнетите суми. В процес на проверка е съпричастността му към друга телефонна измама на територията на област Силистра. Към момента, мъжът е с повдигнато обвинение за същото престъпление, извършено в Добричка област.
 
Добричлийка изгърмя с 20 000 лева, даде ги на измамници

Друг 33-годишен жител на Главиница е задържан от криминалистите тази сутрин на територията на село Ситово. Той влязъл в полезрението на разследващите в рамките на досъдебно производство за телефонна измама, извършена на 15 март тази година в село Шуменци за сумата от 4450 лв. Има данни, че той е съпричастен към телефонна измама в края на месец ноември 2017 г. в Старо село, както и на друга измама на територията на област Разград.
 
Двамата мъже са задържани за срок до 24 часа. Продължава работата по изясняване на случаите и по установяване и на други лица, свързани с престъпната дейност.